آب یعنی زندگی

دانستنیهایی سودمند در زمینه آب

دنیای مرموز آب عجیب تر شد!!!

محققان در عجيب‌ترين يافته‌هاي خود در مورد يكي از ساده‌ترين تركيبات شيميايي جهان يعني H2O دريافتند كه آب با سرد شدن زير نقطه انجماد مي‌تواند به يك گونه جديد مايع تغيير كند.

آب


به گزارش ايسنا پراديپ كومار و يوجين استنلي در اين گزارش كه در مجله Journal of Physical Chemistry B منتشر شده، به توضيح اين امر پرداخته‌اند كه آب ماده‌اي عجيب با بيش از 80 ويژگي غيرمعمول است كه دانشمندان هنوز براي درك برخي از آنها در حال بررسي هستند.

براي مثال آب مي‌تواند در يك زمان در سه حالت ماده (مايع، جامد و گاز) وجود داشته باشد. نيروهاي روي سطح آن به برخي حشرات اجازه مي‌دهد بر روي آب راه رفته و همچنين مي‌تواند خود را از ريشه گياه به ساقه و برگ آن بالا بكشد.

يك نمونه عجيب ديگر كه دانشمندان به تازگي مطرح كرده‌اند، قابليت آب براي تغيير از يك نوع مايع به نوع ديگر موسوم به انتقال فاز «مايع-مايع» است كه انجام آزمايش بر روي آن توسط تجهيزات آزمايشگاهي كنوني امكان‌پذير نيست؛ چرا كه اين عمل به سرعت انجام مي‌گيرد. از اين رو دانشمندان براي بررسي اين فاز از شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌يي استفاده كردند.

آنها دريافتند زماني كه آب مايع در اين شبيه‌سازي‌ها سرد مي‌شود، مانند تمام مايعات معمولي گرايش آن براي هدايت گرما كاهش مي‌يابد؛ اما هنگامي كه محققان، دما را تا حدود 54 درجه زير صفر درجه فارنهايت پايين آوردند، آب مايع در شبيه‌سازي‌ها توانست به شكل بهتري گرما را انتقال دهد.

پژوهش‌هاي اين دانشمندان نشان داده كه زير اين دما، آب مايع دچار تغييرات ساختاري سريع، اما مداوم شده و ساختار محلي مايع به شدت منظم و شبيه يخ مي‌شود. اين تغييرات ساختاري در آب مايع منجر به افزايش رسانايي دما در دماهاي پايين‌تر مي‌شود.

به گفته دانشمندان، اين يافته‌ها از اين نظريه حمايت مي‌كنند كه آب از يك انتقال فاز مايع-مايع برخوردار است. 
 

+ نوشته شده در  چهارشنبه هفتم دی 1390ساعت 11:16  توسط سید ضیا سجادی  | 

آب پاك براي جامعه سالم

مطلبي مفيد وكاربردي درزمينه آب واهميت بهداشت آن باعنوان "آب پاك براي جامعه سالم" توسط بانوان همكاردرشركت سهامي آب منطقه اي يزد درفرمت پاورپوينت گرداوري و تدوين گرديده است كه درصورت تمايل دانلود نماييد.

دانلود

+ نوشته شده در  سه شنبه نهم فروردین 1390ساعت 10:14  توسط سید ضیا سجادی  | 

پروژه دانشجويي جالب!!!

دانشجويي که سال آخر دانشکده خود رادر يک کشور بيگانه مي‌گذراند به خاطر پروژه‌اي که انجام داده بود جايزه اول را گرفت.
او در پروژه خود از 50 نفر خواسته بود تا دادخواستي مبني بر کنترل سخت يا حذف ماده شيميايي «دي هيدورژن مونوکسيد» توسط دولت را امضاء کنند و براي اين درخواست خود، دلايل زير را عنوان کرده بود: 
1-مقدار زياد آن باعث عرق کردن زياد و استفراغ مي‌شود.

 2- عنصر اصلي باران اسيدي است. 

3-وقتي به حالت گاز در مي‌آيد بسيار سوزاننده است. 

 4- استنشاق تصادفي آن باعث مرگ فرد مي‌شود. 

5-باعث فرسايش اجسام مي‌شود. 

6-حتي روي ترمز اتومبيل‌ها اثر منفي مي‌گذارد. 

 7-حتي در تومورهاي سرطاني يافت شده است. 

 از پنجاه نفر فوق، 43 نفر دادخواست را امضا کردند. 6 نفر به طور کلي علاقه‌اي نشان ندادند و اما فقط يک نفر مي‌دانست که ماده شيميايي «دي هيدروژن مونوکسيد» در واقع همان آب است! عنوان پروژه دانشجوي فوق «ما چقدر زود باور هستيم» بود!!

+ نوشته شده در  یکشنبه نهم خرداد 1389ساعت 12:31  توسط سید ضیا سجادی  | 

آبهاي بسته بندي -مزايا و معايب

ما از راه‌های مختلفی آب بدن خود را تامین می‌کنیم: نوشیدن نوشیدنی‌‌ها، مصرف مواد غذایی مختلف و فعل و انفعالات درون بدن.از جمله نوشیدنی‌‌ها، آب معدنی‌‌ است که در سال‌‌های اخیر جایگاه زیادی بین مردم پیدا کرده است.با توسعه صنایع بسته‌بندی، استفاده از بطری‌‌های ساخته شده از پلی‌وینیل‌کلراید (PVC)، پلی‌اتیلن (PET) و ترکیباتی از این قبیل در صنایع غذایی افزایش یافته است.آب‌‌های معدنی از جمله محصولاتی هستند که در قالب این بطری‌‌های پلاستیکی به بازار عرضه می‌شوند.آب داخل بطری‌‌ها این اطمینان خاطر را به مصرف ‌کننده می‌دهد که محصولی سالم را مصرف می‌کند، ولی آیا همیشه این چنین است؟

با دكتر سید ضیاءالدین مظهری، رئیس انجمن تغذیه ایران، گفتگویی در همین زمینه انجام گرفته كه مشروح آن را در ادامه مطالعه ميفرماييد:

منبع : هفته نامه سلامت


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه هفدهم فروردین 1389ساعت 7:54  توسط سید ضیا سجادی  | 

آب،آب، زندگی

آب آب زندگی، شعاری که تصدیق آن یافت هایی است که علم هر روز بیشتر از قبل پیرامون فواید آب برای بدن کشف می کند.
-آب موجب کاهش وزن و تناسب اندام می شود. تنها کافی است که قبل از شروع وعده های غذایی یک لیوان آب بیاشامید، این کار باعث می شود که احساس پری بیشتری کنید و کمتر غذا بخورید. بعلاوه سرعت متابولیسم نیز افزایش می یابد، به خصوص اگر یک قطعه یخ نیز داخل لیوان اب باشد. زیرا بدن برای گرم کردن آن کالری بیشتری مصرف می کند.
- اب باعث کاهش استرس می شود.85% از بافت مغز را آب تشکیل میدهد. اگر بدن دچار کم آبی شود مغز نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
-ساختمان ماهیچه ای را با آب تقویت کنید. نوشیدن آب مانع از گرفتگی ماهیچه ای و روان شدن مفاصل بدن می شود.
-آب باعث تغذیه پوست می شود. خطوط و چین و چروک نه چندان عمیق روی پوست با مصرف آب کافی از بین می رود . در واقع می توان گفت که این خطوط به دلیل بی آبی شکل می گیرد.آب یک کرم آرایشی طبیعی است. اب باعث شادابی بیشتر پوست می شود. جریان خون را به سطح پوست بیشتر می کند و باعث پاکیزی بیشتر آن می شود، به طوری که درخشندگی آن را حس خواهید کرد!
- آب باعث تنظیم بدن می شود. علاوه بر فیبر ، اب نیز به هضم بهتر و بیشتر کمک می کند. حل مواد زاید غیر قابل حل با اب بیشتر امکان پذیر است و لااقل گذر آن را از دستگاه هضم آسان تر می کند.در واقع می توان گفت از بروز یبوست پیشگیری می کند.
- آب مانع از تشکیل سنگ کلیه می شود. احتمال تشکیل سنگ کلیه با مصرف کم آب افزایش خواهد یافت و این اختلال در پیر و جوان اتفاق خواهد افتاد. آب باعث رقیق شدن نمک و مواد سخت موجود در ادرار می شود و لذا از تشکیل کریستال های سنگی در کلیه جلوگیری می کند.

منبع: روزنامه هموطن

+ نوشته شده در  دوشنبه بیستم مهر 1388ساعت 5:6  توسط سید ضیا سجادی  | 

اهميت آب در ورزش و كنترل وزن

در هر ورزش يا فعاليتي با مدت زمان حداقل سي دقيقه مداوم، احتمال خطر اختلال در عملكرد و حتي آسيب سلامتي بخاطر هيپوهيدراسيون وجود دارد كه با تأمين مايعات طي فعاليت،قابل پيشگيري و حتي حذف ميباشد. همزمان با افزايش زمان فعاليت يا ورزش و گرمتر شدن شرايط محيطي، دريافت مايعات اهميت بيشتري مي يابد. زنجيره وقايعي كه به بقاي تعادل مايع بدن منتهي ميشود با از دست دهي آب از طريق دفع مدفوع، ادرار، تنفس و تعريق آغاز ميگردد. تعريق معمولاً بيشترين شكل از دست دهي آب طي فعاليت يا دماي زياد محيطي را به خود اختصاص ميدهد. مقدار گرمايي كه از طريق تبخير دفع ميشود حدوداً 580 كيلو كالري براي هر ليتر (كيلوگرم) عرق تبخير شده است. هدف اصلي تغذيه اي در طي هر رويداد ورزشي پيشگيري و يا حداقل محدود كردن هيپوهيدراسيون است. با توجه به اينكه ساليانه مرگهايي در بين افراد فعال و در تمرينات شامل ورزشكاران سالم به دي هيدراسيون و يا گرمازدگي نسبت داده مي شود، لذا توجه به هيدراسيون مناسب و بهينه براي زندگي حياتي است.
+ نوشته شده در  سه شنبه ششم مرداد 1388ساعت 11:2  توسط سید ضیا سجادی  | 

فساد مواد غذايي و آلودگي آب اصلي ترين علت عوارض گوارشي

همه ساله به دليل افزايش گرما در تابستان احتمال شيوع بيماري هاي گوارشي افزايش مي يابد. دكتر محسن شادكام , فوق تخصص بيماريهاي گوارشي و محقق اين طرح در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت : علت شيوع بيماري گوارشي در فصل تابستان به اين دليل است كه زمينه بروز اين بيماريها با بالا رفتن دما افزايش مي يابد.
حصبه , اسهال خوني , اسهال آبكي , مسموميت غذايي از زمره بيماريهاي گوارشي است و چون اين بيماري ها از طريق آب و غذاي آلوده منتقل مي شود و در تابستان نيز امكان فساد مواد غذايي و آلودگي آب بيشتر است ،بنابراين در فصل گرما زمينه بروز اين بيماري ها بيش از هر زمان ديگر فراهم است .
وي , نظارت بر سلامت آب و موادغذايي , ارائه مراقبتهاي ويژه به منظور ممانعت از اپيدمي اين بيماريها در شهر و روستا , رعايت بهداشت فردي , پرهيز از خريداري موادغذايي نامطمئن , دقت در زمان مصرف موادغذايي و نحوه بسته بندي و نگهداري موادغذايي در فروشگاههاي را از مهم ترين راههاي پيشگيري از شيوع انواع بيماريهاي گوارشي اعلام كرد.
+ نوشته شده در  سه شنبه ششم مرداد 1388ساعت 10:10  توسط سید ضیا سجادی  | 

مقایسه آب جوشیده در مایکروویو با آب جوشیده در کتری

هر چیزی که در مجاورت دستگاه نوسان ساز اجاق های مایکروویو معمولي قرار داشته باشد، به شدت تحت تاثیر ارتعاشات قرار می گیرد. در حالی که اگر نیم متر از منبع ارتعاش دور شود، قدرت امواج به یک صدم کاهش خواهد یافت. برای مقایسه اثر مایکروویو بر روی ساختار مولکولی مواد، دو گیاه کاملاً مشابه که یکی از آنها توسط آب گرم شده در مایکروویو و دیگری توسط آب گرم شده بر روی کتری سیراب شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند.
این فکر جالب به ذهن یک دختربچه رسیده بود و خودش نیز آن را اجرا کرد. وی مقدار معینی آب را در مایکروویو جوشاند و پس از سرد شدن به یکی از گیاهان داد و همان مقدار آب را در کتری و روی اجاق گاز جوشاند و پس از سرد شدن به گیاه دیگر داد و این کار را به مدت 9 روز ادامه داد.



جهت مشاهده نتايج اين بررسي به ادامه مطلب مراجعه نماييد.

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیستم اردیبهشت 1388ساعت 11:22  توسط سید ضیا سجادی  | 

كشف مجموعه میكروب های یك و نیم میلیون ساله

پژوهشگران از زیر یخ های قطب جنوب، مجموعه میكروب هایی با عمر 5/1 میلیون سال كشف كردند.
به گزارش شبکه خبر به نقل از پایگاه اینترنتی علوم، مجموعه ای از میكروب های زنده در عمق صدها متری زیر یخ های قطب جنوب كشف شد كه قدمت آنها به 5/1 میلیون سال می رسد. 

این یافته نشان دهنده نمونه و مدلی از امكان دوام حیات به مدت بسیار طولانی در یك سیاره یخی در جایی از كهكشان و نقاط دیگر زمین است.این میكروب ها كه بدون نور و اكسیژن زندگی می كنند در میان آب های حاصل از یخ های ذوب شده در قطب جنوب بیرون جهیده اند. 

پژوهشگران دانشگاه مونتانا در آمریكا این میكروب ها را در آزمایشگاه بررسی كردند و دریافتند این ریز ارگانیسم ها فاقد اكسیژن هستند و از تركیبات سولفور برای استحصال آهن در سنگ بستر در زیر یخچال ها استفاده می كنند.تحقیق در مورد احتمال یافت شدن بقیه میكروب ها و موجودات زنده دیگر به علت عمق بسیار زیاد محل پیدا شدن مجموعه مذكور ممكن نیست. 

آزمایش های ژنتیكی این میكروب ها نشان می دهد احتمالا آنها شبیه میكروب های قابل یافت در محیط های دریایی هستند و این فرضیه را مطرح می كند كه آنها بخشی از یك جمعیت بزرگ میكروب ها هستند كه زمانی در دریا زندگی می كرده و بر اثر كاهش سطح آب دریا از آن جدا افتاده و در زیر این بخش قطب محبوس شده اند.
+ نوشته شده در  شنبه پنجم اردیبهشت 1388ساعت 13:52  توسط سید ضیا سجادی  | 

بند پوشالي زرينه رود نماد دانايي گذشتگان در زمینه استحصال آب

با نگاهي به پراكندگي سدهاي تاريخي ايران مشخص است كه تمركز اين سدها در استان هاي خراسان ، فارس، خوزستان، تهران ، اصفهان و بوشهر  بوده و در غرب كشور به علت بارش و رواناب كافي، سدهاي تاريخي كمي احداث شده اند. در عين حال مي توان به مواردي اشاره نمود كه نماد دانايي آب گذشتگان در اين خطه است.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه چهاردهم بهمن 1387ساعت 14:3  توسط سید ضیا سجادی  | 

مصرف آب در ارتفاعات

آب در حدود 65 تا 70 درصد وزن بدن را تشکیل می‌دهد از دست رفتن 10 درصد آب بدن نتایج بدی به بار می‌آورد.در کوهنوردی همیشه می‌گویند آب فردا را هم امروز مصرف کنید این مسئله برای پررنگ کردن نقش آب در کوهنوردی است.به صورت معمول یک فرد بالغ و سالم روزانه یک لیتر آب مصرف می‌کند این میزان در کوهنوردی به مراتب بیشتر است. از آنجایی که بدن کوهنوردان آب و املاح معدنی از دست می دهد بهتر است به آب مصرفی  مقداری نمک، قند یا عصاره میوه اضافه کنیم.

در ارتفاعات بالا آب غلظت خون را کم کرده و باعث می شود بدن دیرتر خسته شود. توصیه می‌شود که سه ساعت قبل از شروع فعالیت حدود 500 میلی لیتر آب را به صورت تدریجی مصرف کنید. معمولا ما وقتی تشنه می شویم که بدن میزان آب زیادی را از دست داده است بنابراین در کوهنوردی منتظر حس تشنگی نشوید و در فاصله‌های زمانی کم چند جرعه آب بنوشید.

مصرف برف در کوهستان توصیه نشده است چرا که این برف بدون املاح معدنی است و سریع دفع شدن آن باعث پرکاری کلیه‌ها و املاح نداشتن آن باعث بروز اسهال می‌شود. در صورت ضرورت پس از جوشاندن به آب برف نیز حتما قند و نمک و یا عصاره میوه اضافه شود. شب‌ها با خوردن سوپ می‌توان نمک از دست رفته را جبران کرد.

به همه چشمه‌های آبي که در مسیر‌های کوه‌نوردی با آن مواجه می‌شویم هم نمی‌شود اطمینان کرد بعضی از آنها بدون این که نشانه خاصی داشته باشند آلوده هستند و درصورت جوشانده شدن یا افزودن مواد ضد عفونی کننده می‌توان ازآنها استفاده کرد.

+ نوشته شده در  دوشنبه شانزدهم دی 1387ساعت 8:16  توسط سید ضیا سجادی  | 

نقش آب در بدن ورزشكاران

نقش آب در بدن
شما بدون غذا چند هفته،بدون آب چند روز و بدون اکسیژن تنها چند دقیقه میتوانید زنده بمانید،به عبارت دیگر بعداز اکسیژن آب مهمترین ماده ایست که بدان نیاز داریم.
بدن شما از70-55 درصد آب تشکیل شده و تقریباً 90-80 درصد خون را آب تشکیل می دهد.آب تقریباً در تمام روندهای حیاتی بدن دخیل است.کمبود آب میتواند به تغییرات ذهنی و فیزیکی منجر شود.آب نقش های زیر را ایفا میکند:
سمومی که در طی متابولیسم عادی بدن تولید میشود را ازبین می برد.
حرکت مفاصل را تسهیل میکند.
پوست را از خشکی محافظت می نماید.
هیدراسیون احشاء داخلی را حفظ میکند.
دمای بدن را کنترل مینماید.
وقتی بدن گرم میشود،آب به شکل عرق از پوست دفع میگردد.این مساله خوب است چرا که عرق از پوست شما تبخیر میشود و بدن شما سرد میشود.در واقع یک Air-Conditioner در بدن شما وجود دارد ولی برای اینکه این سیستم به کار خود ادامه دهد،نیاز به جبران آب از دست رفته بدن دارید.اگر به اندازه کافی و در حد جبران عرق از دست رفته آب ننوشید،خون غلیظ شده و جریان خون کند میشود این امر باعث میگردد که فشار بروی قلب وارد شود.در صورتی که کمبود مایع زیاد باشد،بدن شما به اندازه کافی آب برای تولید عرق ندارد.در این نقطه درجه حرارت بدن میتواند تا حد خطرناکی بالا برود.
وجود اینکه یک فرد بزرگسال با چثه متوسط در روز حدود2 لیتر آب از دست میدهد،یک ورزشکار ممکن است در ظرف یک ساعت ورزش شدید قریب به 3 لیتر آب از دست بدهد.در صورتی که این مایعات از دست رفته جایگزین نشوند،ممکن است دهیدراسیون عارض گردد.

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه ششم دی 1387ساعت 11:22  توسط سید ضیا سجادی  | 

پوستي شاداب با آب درماني

فعالیت های روزانه و نوع آن فعالیت ها بر میزان آب دریافتی و دفعی بدن موثرند. طبق تحقیقات متخصصان ، نوشیدن بیش از 8 لیوان آب در روز موجب کاهش وزن و ایجاد شادابی در پوست میشود. فعالیت های جسمی به دلیل تنظیم درجه حرارت بدن با از دست دادن آب همراه است. هر چه میزان فعالیت ها بیشتر باشد ، میزان اتلاف آب بدن بیشتر خواهد بود.آب درماني
به این ترتیب فعالیت زیاد و هوای گرم دوفاکتور اصلی برای نوشیدن آب است و هر انسان حداقل 8 لیوان آب در روز باید مصرف کند. اما نوشیدن آب بیشتر موجب افزایش سرعت دفع سموم داخل بدن شده و موجب شادابی پوست میشود. بنابراین قبل از اینکه احساس تشنگی کنید آب بنوشید.

البته نوشیدن بیش از 20 لیوان آب در روز هم خوب نیست. زیرا باعث رقیق شدن بیش از حد خون شده و بدن را در معرض شوک قرار میدهد. ضمن آنکه سلول های مغزی را نیز متورم میکند.

براي مطالعه بيشتر در زمينه آب درماني لينك زير را كليك نمائبد:

آب درماني

+ نوشته شده در  پنجشنبه هفتم آذر 1387ساعت 7:37  توسط سید ضیا سجادی  | 

دریاچه قیر

این دریاچه که به جای آب مملو از مواد قیر مانند است در ترینیداد واقع است. این دریاچه در سال ۱۵۹۵ میلادی توسط Sir Watler Raleigh  کشف شد و دانشمندان زیادی از سراسر جهان را به سوی خود جذب کرد. هر ساله نزدیک به ۲۰۰۰۰ جهانگرد از این دریاچه سیاه رنگ دیدن می کنند.قیر حاصل از این دریاچه به مناطق مختلف جهان صادر می شود و کیفیت خوبی برای جاده سازی دارد.

برای دیدن تصاویری زیبا از این دریاچه به ادامه مطلب مراجعه نمایید:

ادامه مطلب

+ نوشته شده در  سه شنبه چهاردهم آبان 1387ساعت 8:38  توسط سید ضیا سجادی  | 

توزيع جهاني آب

براي درك نسبي از مقدار آب در جهان، بد نيست نگاهي به نمودار و جدول زير داشته باشيد. البته اين اطلاعات توزيع آب را در وضع فعلي نشان مي‌دهد و اگر شما به هزاران و يا ميليون‌ها سال پيش بازگرديد، اين اعداد ممكن است متفاوت باشند.

توجه كنيد كه ۹۷ درصد از كل حجم ١٣٨٦ ميليون كيلومتر مكعبي آب موجود در جهان ،آب شور مي‌باشد. از ۳ درصد باقي‌مانده، بيش از ٦٨ درصد در يخ و يخچال‌هاي طبيعي مي‌باشد. منابع آب شيرين، مانند رودخانه‌ها و درياچه‌ها، فقط ٩٣١٠٠ كيلومتر مكعب كه فقط ١ قسمت از ٧٠٠ قسمت كل آب مي‌باشد. اما با اين وجود، رودخانه‌ها و درياچه‌ها مهمترين منبع آب تمامي مردم روي زمين مي‌باشند.

نمودارهاي
ميله‌اي
توزيع آب بر
روي زمين

 

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه پانزدهم مهر 1387ساعت 11:36  توسط سید ضیا سجادی  | 

لامپ آبی!!

یک مخترع برزیلی موفق شده است با کمک یک بطری پلاستیکی وترکیبی از کلر وآب بدون نیاز به جریان برق روشنایی خانه را تامین کند.

ترکیب داخل این بطری نوعی مایع درخشان است که بدون نیاز به باتری و یا برق شهری می تواند نور سردی معادل یک لامپ ۶۰وات از خود ساطع کند. این بطری در یک قسمت ازآب معدنی در یک قسمت آب شبکه شهری ودرقسمت سوم ازمایع شوینده ضد عفونی کننده بر پایه کلر موسوم به "کلروکس" پر شده است.

هنگامی که این بطری در معرض نور خورشید قرار میگیرد یک واکنش فتوشیمیایی رخ میدهد که توانایی ترکیب کردن این سه مایع را دارد. به محض آنکه این مایعات با یکدیگر ترکیب شدند همانند یک لامپ ۶۰وات می درخشند.

+ نوشته شده در  چهارشنبه سیزدهم شهریور 1387ساعت 11:0  توسط سید ضیا سجادی  | 

کاربرد تکنولوژی نانو در حذف لکه های نفتی از آب

محققان دانشگاه MIT حصير هاي نانوئي ساخته اند كه مي توان از آنها به عنوان ابزاري در پاك كردن لكه هاي نفتي وساير مواد ارگانيكي استفاده كرد. دانشگاه MIT اعلام كرد اين حصيرهاي نانوئي ساختاري همجون كاغذ داشته ومي توان در آينده نزديك از آن به عنوان ابزاري مهم در صنعت نفت وصنايع مرتبط با آن استفاده كرد.

 محققان اين پروژه مي گويند اين فناوري نوين غشاي جديدي است كه مي تواند تا 20 برابروزن خود ذرات ولكه هاي نفتي را جذب كند. از آن گذشته استفاده مجدد از آن بدون آنكه آسيبي به ساختار آن وارد شود از ديگر مشخصات قابل توجه اين محصول محسوب مي شود . با استفاده از فناوري نوينی كه محققان اين دانشگاه ارائه كرده اند نفت به صورت خودكار ومجددا به دست آمده ومي توان از آن در امور مختلف استفاده كرد.اين فناوري در حالي ابداع شده است كه از ابتداي دهه اخير ميلادي بالغ بر 200 هزارتن نفت در سطح درياهاي جهان پخش شده است وتاكنون نيز هيج راه موثري براي جمع آوري اين لكه ها وجود نداشته است.

+ نوشته شده در  سه شنبه دوازدهم شهریور 1387ساعت 9:6  توسط سید ضیا سجادی  | 

چرا يخ لغزنده است؟

یک قرن و نیم بررسی لازم بود تا این مسئله را حل کند که لایه نازک آب مایع در بالای یخ جامد باعث لغزندگی آن می‌شود.
تحرک این لایه مایع باعث می‌شود که با وجود نازک بودن آن حرکت برروی آن مشکل شود.
اما در این مورد توافق وجود ندارد که چرا یخ – بر خلاف اغلب جامدات دیگر- دارای چنین لایه‌ای از شکل مایعش بر روی خودش است.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه ششم مرداد 1387ساعت 8:33  توسط سید ضیا سجادی  | 

ایران باستان طلایه دار اندیشه « آب پاک »

 

ايرانيان باستان ازديرباز با آگاهي از اهميت حفظ محيط زيست وجلوگيري از آلودگي هوا،ازمصرف موادآلاينده خـودداري مي كردند. به گزارش ماهنامه «مهرآب» وبه نقل ازخبرگزاري ايسنا يافته هاي تحقيقات مهندس سعيد صالحي نشان مي دهد ايرانيان باستان به عنوان يكي از كهن ترين وممتازترين تمدن هاي بشري از بسياري مواردي كه به بهبود كميت وكيفيت زندگي انسان منجر مي شده كاملا" آگاهي داشته اند واين موارد كه ظاهرا" ازرهيافتهاي تمدن هاي معاصر مي باشد درواقع جزئي از آداب وفرهنگ اين ديار كهن بوده است.مثلا" ايرانيان باستان براساس تعاليم دين زرتشت كه نخستين مبادي يكتاپرستي بوده آلوده كردن آب را از گناهان بزرگ مي شمردند وهمچنين خداوند يكتا را به خاطر آموزش درحفظ محيط زيست سپاس مي گفتند.

« باوردارم دين فردايي را كه پاكيزگي آب ها. پرورش گياهان، حمايت ونگهباني چهارپايان را آموزش داد.» (اوستا.يسنا.هات12)


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه یکم مرداد 1387ساعت 8:40  توسط سید ضیا سجادی  | 

چند نكته مهم در مورد توازن مصرف آب در بدن

حقايق بسيار جالبي را در خصوص آب و كاهش وزن وجود دارد كه خلاصه آن چنين است:
- بدن بدون آب درست عمل نمي كند و به طور مؤثر به سوخت و ساز چربيها نمي پردازد.
- کمبود آب در بدن در اثر مصرف كمتر از نياز آن، خود را به صورت اضافه وزن ظاهري نشان خواهد داد.
- براي رهايي از آبهاي زايد و مزاحم بين سلولي بايد آب بيشتري بنوشيد.
- جهت كاهش وزن، نوشيدن آب ضروري است، ولي چقدر آب كافي است؟
به طور متوسط هر انساني به نوشيدن هشت ليوان آب در شبانه روز احتياج دارد، اين يعني حدود دو ليتر آب آشاميدني، با اين حال، افرادي كه اضافه وزن دارند به ازاي هر 5/12 كيلو اضافه وزن احتياج به نوشيدن يك ليوان آب اضافي دارند. اگر شما ورزش مي كنيد، يا يك روز گرم و خشك تابستان را بيشتر زير نور خورشيد پشت سر مي گذاريد ميزان مصرف آب نيز بايد به تناسب افزايش يابد.
آب نوشيدني شما بهتر است، خنك باشد چون آب خنك بهتر جذب سيستم مي شود تا آب گرم و شايد به همين دليل است كه همه ما نوشيدن آب خنك را ترجيح مي دهيم. همچنين شواهدي وجود دارد كه اثبات مي كند، نوشيدن آب خنك در واقع به سوخت و سوز كالريها هم كمك مي كند.

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و ششم خرداد 1387ساعت 9:36  توسط سید ضیا سجادی  | 

تصفیه خانه همراه!!!

تهیه آب قابل شرب و سالم برای بشر همیشه یک مسئله ی بسیار مهم و دشوار بوده است، اما بطری هایی به قیمت 190 پوند که توسط مردی در شهر ایپسوئیچ/Ipswich انگلستان تولید شده است می تواند به این گرفتاری بشر برای همیشه خاتمه دهد زیرا این بطری ها در کمتر از چند ثانیه آبهای آلوده را تصفیه نموده و تبدیل به آبی گوار و قابل شرب میکنند! LIFE SAVER

Michael Pritchard مخترع این بطری ها امیدوار است توسط آنها بتواند آن دسته از مردم کره زمین را که به علت کمبود آب تصفیه شده و مناسب و همینطور خشک سالی های طولانی و یا بلایای طبیعی که منجر به کمبود آب قابل شرب می شوند در خطر مرگ قرار میگیرند نجات دهد.

هر چند اولین علاقه مند رسمی به بطری های شگفت انگیز وی ارگانی نبود جز ارتش انگلستان که گفته می شود یکی از دلایل علاقه ی بی حد ارتش به این بطری ها توانایی آن در تصفیه ۴ تا ۶ هزار لیتر آب آلوده بدون نیاز به تعویض فیلتر است و این برای سربازانی که از نوشیدن آبهای تصفیه شده با كلر یا يد نفرت دارند بسیار ایده آل است!


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و ششم خرداد 1387ساعت 8:39  توسط سید ضیا سجادی  | 

لژیونلا باکتری خطرناک موجود در آب های آشامیدنی و استخرهای آلوده شنا

لــژيـونـلا باكتري خطرناكي است كه در مجاورت با ميكرواورگانيزم هاي ديگر در داخل خاك و آبهاي سطحي زندگي ميكند و تا به امروز تعداد 35 گونـه از اين باكتري در 52 نوع مختلف شناخته شده است .

اين باكتري ها در آب آشاميدني، مدارهاي آب گرم، سيستم هاي تهويه هوا (برج خنك كننده، Air wash)، استخرهاي آب گرم، جكوزي و مدارهاي بسته به وفور مشاهده مي شوند.

تحقيقات نشان ميدهد كه موارد ابتلا به بيماري لژيونلا در محيط هاي شهري رو به افزايش گذاشته است. علل عمده اين امر عبارتند از:                                                                   به به!!

  • مقاومت بالاي اين باكتري در مقابل حرارت
  • مقاومت زياد دربرابر كلر                                                            
  • سيستم تدافعي بوسيله نفوذ در ساير ميكروارگانيزم ها
  • شرايط بقاء مناسبتر در جوامع انساني نسبت به بيوتوپ هاي طبيعي

لــژيـونـلا در انسان، بخصوص افــراد بيمار، ضعيف، كودكان و افراد مسن، ايجاد نوعي ذات الــريه مي نمايد. علائم باليني اين بيماري عبارتند از:

  • تب "پونتياك"
  • دوره خفته 2 تا 10 روز
  • اولين علائم: التهاب، سردرد، درد عضلات، سرفه خشك
  • علائم بعدي: سينه درد، دل درد، حالت تهوع، اسهال، اختلالات رواني
  • ميزان مرگ و مير: 15%

پيشگيري: ضدعفوني آب و هوا بوسيله پرتو ماوراي بنفش تنها روش موثر شناخته شده مبارزه با اين ميكروارگانيزم بيماريزا است و اين باكتري را به ميزان 99.9999% نابود ميكند.

+ نوشته شده در  شنبه یازدهم خرداد 1387ساعت 17:0  توسط سید ضیا سجادی  | 

انجماد آب گرم و سرد

اگر دو ظرف آب، يكي با آب ° ۹۵ و ديگري با همان مقدار آب با دماي °۵۰ را در يك روز سرد در بيرون از اتاق بگذاريد، آب داغ سريع تر يخ مي زند. چرا؟

علت مسئله؟!!!

+ نوشته شده در  شنبه یازدهم خرداد 1387ساعت 16:59  توسط سید ضیا سجادی  | 

لطفا آب ننوشید سلامتی شما در معرض خطر است!!

آب خوردن در میان غذا کار هضم را مختل می‌کند. 
بررسیهای پزشکان نشان میدهد مصرف زیاد آب همراه با غذا آنزیمهای گوارشی را رقیق می‌کند و موجب کاهش اثر آنها بر مواد غذایی می‌شود. ورود مواد هضم نشده به روده ، احساس سنگینی و نفخ را بهمراه خواهد داشت، به همین دلیل بهتر است بلافاصله قبل از غذا و حداقل نیم ساعت بعد از صرف آن ، از خوردن آب زیاد پرهیز کرد. از سویی دیگر در نتیجه مصرف آب هنگام غذا خوردن نقش بزاق کمرنگ می‌شود. بلافاصله پس از خوردن میوه و سبزیجات هم نباید آب نوشید. بهترین زمان برای نوشیدن میزان مورد نیاز آب بدن ، فاصله میان وعده‌های غذایی است.
+ نوشته شده در  سه شنبه دهم اردیبهشت 1387ساعت 12:27  توسط سید ضیا سجادی  | 

آب سوخت پاک برای هواپیماهای آینده

پرواز با استفاده از آب، ماده ای که نیروی محرکه موشک ها و هواپیماها خواهد شد، امروزه در دستور کار علم و صنعت است.

سازندگان هواپیما در صددند سوختی که محیط زیست را کمتر آلوده می کند، جایگیزین بنزین نمایند و این سوخت آب است. موتورهای این مدل متعلق به شرکت کانادایی"پرات و وایتنی" می باشند.
همچنین شرکت پژوهش فضایی"دایلمر- بنز" نیز درزمینه هواپیمایی با آلودگی کمتر موسوم به "کرایوپلان" کار می کند که در آن از آب منجمد یعنی یخ استفاده می شود. چون حجم آب در حالت گازی حدودا بیش از چهار برابر مواد نفتی می باشد باک این مدل در تمامی طول قسمت فوقانی هواپیما جاسازی شده است. در این هواپیما دستگاههای انجماد آب تعبیه شده و از مزایای مهم سوخت آب عدم تولید  اکسیدهای کربن است و تنها بخار آب متصاعد می شود. 

این درحالیست که در هواپیماهای بنزین سوز و وسایط نقلیه شهری توده شایان توجهی از گاز خطرناک اکسید ازت و منواکسید کربن در فضایی کوچک پراکنده می شود. علاوه بر این مقدار کمی آب می تواند در یک هواپیمای "ارباس-آ-پ310" جابجایی حداقل 50 مسافر را امکان پذیر سازد.

+ نوشته شده در  سه شنبه دهم اردیبهشت 1387ساعت 12:10  توسط سید ضیا سجادی  | 

آب زمزم و ویژگیهای منحصر به فرد!

یک دانشمند ژاپنی اخیرا با استفاده از فناوری نانو دریافته است که آب چاه زمزم در مکه مکرمه خواصی دارد که باهیچ آب دیگری از آبهای موجود درکره زمین مشابهت و مطابقت ندارد. دکتر ماسارو ایموتو که قبلا نیز نظریه <تبلور ذرات آب و تاثیر پذیری آنها ازمحیط >را ارائه نموده بود مدعیست درهیچ آزمایشگاه و با هیچ امکانی نتوانسته است خواص این آب راتغییر دهد. این دانشمند همچنین اعلام نموده است که اضافه نمودن یک قطره از آب زمزم به هزارقطره از آبهای دیگر موجب تغییر خواص آن آب به آب زمزم میگردد.

این در حالیست که حدود ۱۴۰۰سال قبل حضرت علی (ع) درمورد آب این چاه فرموده بودند: «آب زمزم، بهترین آب روی زمین است.» (۱)

۱-اصول کافی، ج۶،ص۳۸۶.

برای مطالعه مطلبی دیگر در رابطه با ویژگیهای آب زمزم بر روی لینک مقابل کلیک نمایید: ...مکه مکرمه وآب زمزم...

+ نوشته شده در  یکشنبه هجدهم فروردین 1387ساعت 11:56  توسط سید ضیا سجادی  | 

آبهای شیری رنگ

تصاویر ماهواره ای و گزارشهای ملوانان کشتیهای حاضر در اقیانوس هند حکایت از وجود آب های شیری رنگی در اقیانوس هند دارد که از خود نور تولید می کنند. خبرگزاری علوم ایران به نقل از پایگاه اینترنتی بی بی سی حاکیست :

ماهواره هایی که به منظور بررسی انعکاس نور ماه از ابرها در فضا نصب شده اند در سه شب تصاویری از آبهای شیری رنگ در اقیانوس هند که از خود نور تولید می کنند مخابره کرده اند. این آبهای درخشان مساحتی را بالغ بر 15 هزار و 400 متر در بر گرفته اند .
دانشمندان معتقدند به دلیل تجمع باکتریهای درخشان در بخش هایی از اقیانوس ، این آب ها بصورت شیری رنگ مشاهده می شوند.

+ نوشته شده در  چهارشنبه دهم بهمن 1386ساعت 15:36  توسط سید ضیا سجادی  | 

آب درمانی برای بیماران دیابتی

بیماران دیابتی میتوانند با آب درمانی به سبک جدید، معالجه شوند. فیلیپ هوپر ، یکی از پرشکان مرکز پزشکی مک کی در لاولند کلرادو، از هشت بیمار دیابتی در محدوده سنی 43 تا 68 سال خواست که هفته‌ای شش روز ، هر بار به مدت نیم ساعت ، تا قسمت گردن در آب گرم قرار بگیرند. دمای آب تنها چند درجه بیشتر از دمای طبیعی بدن بود.

هوپر در مجله پزشکی نیوانگلند (جلد 341، ص 924) گزارش می‌دهد که پس از گذشت سه هفته ، سطوح گلوکز خون بیماران بطور متوسط 10 درصد کاهش یافت. حتی یکی از بیماران توانست مصرف انسولین روزانه خود را به یک پنجم تقلیل دهد. بیماران همچنین اعلام کردند که خواب آنها بهتر شده و وضعیت سلامت عمومی بدنشان بهبود یافته است.

+ نوشته شده در  چهارشنبه دهم بهمن 1386ساعت 8:30  توسط سید ضیا سجادی  | 

گوناگون ازآب:

ئ

   خشکترین منطقه روی زمین در شمال شیلی واقع است.در این نقطه میزان ریزش باران فقط۱/۰ میلیمتر در سال است.

   S  یک قطره آب در چرخه زندگی خود ، ده روز را در اتمسفر ، چهل روز را در یخهای قطبی ، صد سال را در یک دریاچه و بیشتر از ده هزار سال را در زیر زمین میگذراند.

 S آب سنگين چيست؟


             آب سنگین از جدا سازی نوعی از مولکول های آب با غلظت 1 در هر 7000 مولکول به دست می آید که هیدروژن آن یک نوترون بیشتر از هیدروژن عادی دارد.يعني بجاي دواتم هيدروژن درمولكول آب معمولي (H2O )، دواتم هيدروژن سنگين (دوتريم) وجود دارد(D2O).

آب سنگین یکی از مواد اصلی در راه اندازی راکتورهای تولید انرژی و تحقیقاتی موسوم به راکتورهای آب سنگین به شمار می رود. این ماده وظیفه خنک کردن میله های سوخت , همزمان با کند کردن نوترون های پر انرژی را به عهده دارد.  نوترون اضافه دراين نوع آب موجب می شود تا عمل کند کنندگی نوترون های پر سرعت به اندازه ای برسد که واکنش های زنجیره ای تولید انرژی از میله های سوخت آغاز شود.
لازم به ذكر است كه راکتورهای آب سنگین نیازی به اورانیوم غنی شده ندارند و از اکسید اورانیوم طبیعی به عنوان سوخت استفاده می کنند.

 S مصرف آشکار و نهان آب

        تحقیقات آماری در بسیاری از کشورها نشان می‌دهد که میانگین مصرف روزانه آب برای هر نفر ، حدود 300 لیتر است. در حالی که مصرف نهان آب برای هر نفر ، حدود 6000 لیتر و از قرار زیر می‌باشد:

  • آبیاری کشتزارها و تهیه و تولید مواد غذایی: 2600 لیتر
  • تأمین انرژی: 2400 لیتر
  • صنایع و معادن: 700 لیتر
  • امور بازرگانی و خدمات: 34 لیتر

   


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه نهم بهمن 1386ساعت 12:16  توسط سید ضیا سجادی  | 

آب مغناطیسی

           محققین دریافته اند که گذراندن آب از میدان نسبتا ضعیف مغناطیسیِ یک آهنربای دائمی باعث تغییر بسیاری از خواص آب از قبیل چگالی ، رسانایی برق ، توانایی حل نمکها ، سرعت ته نشینی ذرات جامد در آن و ... می‌گردد. حافظه مغناطیسی آب حیرت انگیز است. خواص مغناطیسی اکتسابی آن طی یک شبانه روز حفظ می‌شود. درهمین راستا محققین و دانشمندان به مطالعه آب مغناطیسی پرداخته و به نتایج جالب توجهی رسیده اند که نمونه هایی از آن به شرح ذیل می باشد:


  • بتونی که با این آب تهیه شده است، استحکام بیشتری دارد.

  • سدهایی که از طریق هیدرولیکی از مخلوط آب با ماسه ، که از میدان ثابت مغناطیسی گذرانده شده است، ساخته شده‌اند، استحکام بیشتری دارند.

  • آزمایشهایی که در انستیتوی پژوهشی هیدرو تکنیک و بهسازی اراضی ولژسک انجام شده ، نشان داده‌اند که استفاده از آب مغناطیسی جهت آبیاری حاصل دهی را افزایش می‌دهد.

  • به کمک این آب کیفیت کائوچوی مصنوعی ، شدت تصفیه فاضلاب صنعتی و ... بالا رفته است.

 

  • این نوع آب در ساختمانها ، صنایع شیمیایی ، سرامیک سازی ، تغلیظ سنگ معدنی و ... کاربرد دارد.
+ نوشته شده در  سه شنبه نهم بهمن 1386ساعت 9:55  توسط سید ضیا سجادی  |